2017
 
Altres anyades
2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
 
  Tornar a vi
  PDF

CaracterÌstiques COMTU   2017
Celler:   Cooperativa de la Figuera
Tipus de vi:   Criança en tina de fusta
Procedència Del Raïm:   vinyes de 35 a 50 anys i centenàries de la Figuera
Producció mitjana:   8.000 ampolles
Distribució:   Nacional i Internacional
Denominació d’origen:   D.O. Montsant
Composició Varietal:   100% Garnatxa
Superfície de la finca:   3 Hectàrees
Zona:   Muntanyós, a 580/600 metres sobre el nivell del mar
Envelliment:   18 mesos en foudre. Embotellat la primera setmana d’abril 2018
Grau alcoholic:   15 %
Àcid volàtil:   0,82 g/l
Àcid tartàric:   4,8 g/l
Sulfurós total:   25 mg/l
Sucres totals:   1,5 g/l
PH:   3,76
Tipus de botella:   “Bourguignon”
Sòl:   Argila vermella i zona calcària
Anderson Barbier Meyer COMTU   2017
 

Perquè Com tú? Es tracta d’una barreja entre la filosofia Barbier i la meva. És un homenatge a totes les persones. Aquest nom us ha de recordar que allò que som o tenim a dins és el mateix. Compartim necessitats bàsiques que ens fan humans, ens fan iguals. Resumint-ho, sóc Com tú i tú com jo.
D’una altra part, l’etiqueta és una col·laboració entre la meva mare, la Isabelle, i jo mateix. Si us fixeu en les ulleres hi veureu, a part d’uns ulls, dos individus de sexe i colors diferents, que s’agafen la ma a través de les ulleres, un sense l’altre aquestes caurien: al igual que no veig un futur de l’home sense la dona. La unitat fa la força. El nas és la meva firma.
El dibuix sense contorn dóna la llibertat al públic de triar si donar-li veu de dona u d’home. Sobre la boca està escrit el títol amb lletres diverses. La “C” pels meus cabells arrissats; la “O” a la boca en forma de porta: obrir-nos, comunicar-nos entre les persones per evitar les confrontacions. La “M” és la música, amansa les bèsties, ens porta pau (com a mínim a mi). La “T” són dos llapis en perpendicular, perquè m’agrada escriure. I finalment, la “U” és un arbust, que, com a amants de la natura que som no hi podia faltar.

Anderson Barbier Meyer
René Barbier Meyer COMTU   2017
 

Any de enhorabona. En 2017 varem comprar una nova vinya anomenda “horta” (casualment Mogador també es deia antigament “hort d’en Piqué”). És una vinya de garnatxa de més de 60 anys que fa créixer una mica el nostre projecte Com Tu.
2017 va ser un any sec, amb un mes de setembre gairebé sense plujes que va facilitar la verema, entrant els raïms en perfecte estat. El vi 2017 es revela amb un lleuger caràcter vegetal que equilibra la sensació càlida. Tot això acompan-yat de les característiques inconfusibles dels vins de la Figuera, com son la pell de cítrics, la mineralitat i les flors com la violeta.

René Barbier Meyer
Christian Barbier Meyer COMTU   2017
 

Allò que més em motiva d’aquest projecte és el canvi de terra. Portem més de vint anys treballant amb llicorella, i ara poder treballar amb argila em resulta molt enriquidor. Un dels avantatges d’aquest tipus de sòl és que ens dóna uns vins molt frescos.


Christian Barbier Meyer
René Barbier Ferrer COMTU   2017
 

A principis dels anys 2000 vam començar amb René Barbier fill les primeres experiències de vinificació al municipi de La Figuera, la zona més elevada de la DO Montsant, a uns 600 m. sobre el nivell del mar. Des del primer moment ens vam adonar del seu potencial. Aquell any vaig descobrir la vinya centenària del Sr. Joan Anguera, avui Espectacle, que a la seva primera anyada, 2004, va obtenir un curriculum important de reconeixements.
Sempre amb un esperit de col·laboració, el meu fill René i jo mateix vam començar de nou a pensar en la manera d’emprendre i potenciar aquesta zona productora de garnatxes irrepetibles. La nostra relació amb la cooperativa i els seus cinc viticultors ha estat sempre excel·lent, i vam trobar la manera de participar de manera conjunta; es van comprometre a vendre una bona selecció de raïm garnatxa. Aquests van ser els començaments del nostre vi Com Tu.
A l’hora de triar el nom he de recordar a Anderson Barbier Meyer, el meu fill petit, artista de cap a peus, que junt a la meva dona, que és la seva mare –dissenyadora, pintora, exballarina– van crear aquesta etiqueta que descriu una filosofia que només ell pot explicar.
El 2014 amb el meu fill René vam produir el primer vi amb unes poques ampolles que no vam posar a la venda, sino que les vam guardar per envellir. La primera anyada que va sortir al mercat –unes 3.000 ampolles– va ser la de 2015 però del 2017 n’hem embotellat 8.000. Segurs ja dels nostres passos, el 2017 hem començat a comprar les primeres vinyes a La Figuera, i alhora hem comprat finques per plantar en el futur.
Durant aquests gairebé 20 anys d’experiència i de treballs per millorar el nostre saber fer, la meva família i jo podem assegurar que la garnatxa de la Figuera produeix uns vins amb una gamma de colors únics, tendres i fluids, d’aromes frescos, florals, pell de taronja, incens i un conjunt notable de varietats de fruita blanca, de cítrics molt frescos. L’alta graduació d’aquest vi, juntament amb una acidesa excepcional afavoreix un envelliment perfecte. En boca entra suau, amb harmonia, però in crescendo en el desenvolupament del gust que progressivament puja deixant un post-gust excepcional. Aquest vi ens deixa atònits i ens omple de vitalitat. És natural que el meu fill hi vegi reflexat en ell la música i la poesia.

René Barbier Ferrer