Oli d'oliva verge extra dels

Germans Barbier
 

Característiques
Tipus d’oli:   Oli d’oliva verge extra
Varietats d’oliva:   arbequina, empeltre i rojal
Color:   groc palla brillant
Aroma:   intens a tomàquets i cítrics
Extracció:   en fred
Acidesa:   baixa
Post-gust:   molt llarg i agradable
Producció:   1.000 botelles de 0,50 cl
Oliveres
 

Els olivers estan plantats entre les vinyes de CLOS MOGADOR i com els ceps de les finques reben un tractament respectuós amb el medi.
Recepció de les olives
 

La recepció de les olives es realitza totalment en caixes de 20 kg de capacitat per cuidar al màxim la qualitat del fruit durant el transport de la finca fins al molí. El temps d’espera entre la recol·lecció i el processament de l'oliva no supera mai les 8 hores, cosa que garanteix un oli de major qualitat.
Neteja i rentat de la olives
 

Un vegada seleccionades les olives per varietats, s'aboquen en una petita tremuja encara barrejades amb fulles, branquillons i d'altra matèria orgànica ocasional.

Seguidament passen a la màquina d'aire. La força del ventilador n'elimina tota partícula estranya que podria alterar la producció de l'oli. A continuació, les olives circulen per un petit canal on s’eliminen amb aigua polvoritzada les restes de terra que puguin quedar entre elles i així van directament a moldre's.
Mòlta i Batut de la pasta
 

En el molí de martells les olives es molen o trituren. D’aquesta fase se n’obté una pasta que inclou el pinyol, la polpa i la pell de l'oliva, que directament anirà a la batedora on s'inicia el procés anomenat batut. És aquí on s'efectua l'extracció de l'oli a una temperatura d'entre 23 i 25ºC, mentre es remena la pasta durant uns 45 minuts. Immediatament podem veure com l'oli sura per damunt de la pasta, la qual cosa ens indica una bona extracció.
Decantació o centrífuga vertical
 

Un cop finalitzat el procés de batut s'inicia la decantació de l'oli. Mitjançant la centrifugació se separa l'oli de la pasta i de l'aigua de vegetació. En aquesta darrera etapa, l'oli encara conté impureses com ara bé restes d'aigua o matèria vegetal, que cal eliminar perquè l'oli resulti el més net possible.
Decantació i filtrat de l'oli
 

Per eliminar la resta de partícules, l’oli s’aboca al decantador. De forma natural l'oli flota per densitat al cap de 24 hores, mentre que les impureses, que tenen major pes específic, es dipositen al fons del dipòsit cònic on es sagnen per una aixeta. A partir d’aquí l'oli passa a d’altres dipòsits on al cap de 15 dies es filtra per eliminar definitivament qualsevol tipus de residu que pugui comprometre la qualitat de l'oli en un futur. Seguidament ja es pot envasar.